Pochoutka s domečkem, navštivte zážitkovou restauraci a ochutnejte šnečí speciality
Zatím dva druhy, hlemýždě Helix Aspersa Müller a hlemýždě afrického (kaviárového) Helix Aspersa Maxima. Helix aspersa Maxima dosahují pohlavní zralosti již za 6 měsíců. Mají vysokou a kvalitní produkci kaviáru, velmi chutná játra a jsou adaptabilní na středoevropské klimatické podmínky. Snažíme se den, co den poskytovat nejlepší podmínky pro naše šneky. Vysokou vlhkost, optimální teplotu, přísnou hygienu a kvalitní stravu, to vše (a Slunce) nám umožňuje mít krásné a kvalitní šneky. Díky neustálé péči a kontrole garantujeme kvalitu naší produkce.
Restaurace s krásnou letní terasou s možností ochutnat šnečí speciality. Nabízíme ty nejlepší šnečí produkty. Šnečí maso je pochoutkou, kterou vyhledávají gurmáni z celého světa, a má svou tradici i v naší gastronomii, především z doby první republiky.
Šnečí maso je zdravé a výživné, obsahuje pouze 60 kalorií na 100 gramů, obsahuje vysoce kvalitní proteiny, neobsahuje cholesterol a má velmi nízký podíl tuku. Jeho výhodou je relativně vysoký podíl vápníku prospěšný pro naše klouby a byly i prokázány pozitivní účinky konzumace šnečího masa u lidí s kardiovaskulárními problémy. Šnečí maso tedy není jen chutné, ale i zdravé.
Jíst či nejíst hlemýždě? Toť otázka, nad kterou je zajímavé se zamyslet. Jedna skupina lidí by něco tak „slizkého“ nikdy nevzala do úst, jiná si nemůže šnečí maso vynachválit a považuje ji za jednu z nejlepších delikates na světě. Ostatně víte, že takoví Italové či Francouzi spotřebují 25 – 36 tun hlemýždího masa ročně? Už to svědčí o tom, že bychom se hlemýždímu masu neměli vyhýbat.
Nejen pro ženy bude určitě zajímavá informace, že šneci mají velmi nízký obsah kalorií a vysoký obsah bílkovin, z tohoto důvodu je toto maso velmi dietní. Sto gramů šnečího masa obsahuje jen 76 kalorií a necelé procento tuku. Šnečí maso je navíc velice chutné, jemné, neobsahuje žádné kosti ani šlachy a pro lidský organismus je velice prospěšné. Má vysokou výživovou hodnotu, obsahuje 17 procent proteinů.
Šnečí maso je také bohatým zdrojem železa, fosforu, mědi, zinku, vitamínu A, B6 a B12 a je skvělým zdrojem vápníku. Obsahuje také aminokyseliny a lysin a to ve větší koncentraci, než je třeba ve vejcích. Šnečí maso je tak výživově hodnotnější, než hovězí svíčková. Nad hovězím či vepřovým masem převažuje nejen v obsahu bílkovin, ale také několikanásobně vyšším obsahem minerálů, jakým je vápník a hořčík. Navíc se jedná o mladé maso.
Z výše uvedených důvodů je šnečí maso oblíbenou a zákazníky vyhledávanou pochoutkou v řadě restaurací. Kromě masa je hojně vyhledáván tzv. bílý (šnečí) kaviár, který se vyrábí ze šnečích vajíček. Zejména oblíbený je ve Francii.
Samotný proces přípravy šneka, než je vhodný k jídlu, trvá přibližně 10 dní, neboť je třeba jej zbavit vnitřností, ulity a slizu, což patří k časově náročnějším procesům. Je proto určitě jednodušší nechat tento proces na odbornících a pak už si jen vychutnat kulinářský zázrak a připravit si šnečí pochoutku podle některého s osvědčených receptů, kterých jsou na internetu desítky.
Kvalitní alkohol a ochutnávka šnečích specialit.
Kontaktujte nás